Japonsko - Od Sappora až po Okinawu - Cestopis a Fotoreport
@baca12: Nemám. Cez Shirahamu som šiel, ale skončil som až v Kii-Katsuura a Shingu, celý ten poloostrov je celkom očarujúci, určite sa tam plánujem vrátiť.
@pastorman: Tú reštiku poznám. Nebol som tam, nie je to môj štýl, ale mnohí, ktorých poznám, tam boli, hovorili, že je to divné, že tam proste ľuďom diktujú, kedy tlieskať a kričať, proste nič pre mňa. A aké ďalšie šialené? Tak pre mňa osobne maid cafés, bunny café, noc v capsule hoteli, owl café, dungeon café, pachinko (ak chceš prísť o sluch) - je tu toho dosť, ale ja asi nie som ten správny typ, ktorý by na toto vedel odpovedať...
Čau! Při plánování své cesty jsem procházel tvůj blog a teď jsem narazil na docela vágní info o doplatku k JR passu mezi Moriokou a Aomori, kde ta trasa je soukromá. Vím, žes jel z Tokya do Sappora, tak se chci zeptat, jestli jsi něco doplácel nebo ne (Hayabusa). I přes tvůj ne příliš pozitivní popis Sappora se tam chystám na zimní festival a i o do dalších měst v Hokkaidu. Dík!
Čau - nie, nepamätám si nič o priplácaní pri ceste do Sappora. Tam nemáš za čo doplácať, pretože JR Pass je platný v prípade Hayabusa, je to jedna z výnimiek (keďže neplatí pri Nozomi). S Hayabusa si za 3 hodiny v Shin-Aomori, tam prestúpiš na JR Limited Express Super Hakucho s cieľom v Hakodate a z Hakodate nastúpiš do JR Limited Express Hokuto. Nemáš preto za čo doplácať. Alebo je to tým, že daný post (ktorý som si vygúglil) mal niečo s tým, že týpek chcel stráviť istý čas v Morioke?
Použi Hyperdia, tam si daj iba JR trains a máš to jednoduché...
Môj popis Sappora je iba môj subjektívny pocit Niekomu sa tam môže páčiť oveľa viac ako mne, je to o osobných preferenciách a možno aj o tom, v ktorom období som ho navštívil.
Díky, minimálně píšou o tom, že jsou omezený výstupy na té soukromé trase, takže se to možná vztahuje jen na to, když vystupuješ v "nepovolené" stanici (kde stejně Hayabusa ani asi nestaví). Budu v Hakodate, Sapporu, Asahikawa a asi se zastavím i v Otaru a lake Toya, tak jsem zvědavej na tamní zimu
Ahoj,
začínám být trochu zoufalý ohledně dopravy v Tokiu, tak prosím o radu zkušenější.
1. Dorazíme v sobotu ve 20 h místního času na Naritu a potřebovali bychom se dostat na Ueno station. Je lepší použít Kensei nebo Sky Access Line? Koukám do http://wikitravel.org/en/Narita#By_plane a jsem zmatený už i z toho vysvětlujícího boxu "Jste zmatení?"...
2. Chápu správně, že takto večer si tam už nepořídím kartu Suica, protože je kancelář zavřená, a budu jí muset shánět až druhý den ve městě (třeba na Tokyo station)? http://www.jreast.co.jp/e/customer_supp ... enter.html
Mmch. tušíte, kolik si zhruba dobít na 5 dní a cestu (z a) na letiště? Aspoň orientačně, ať to nevystřelíme za jednu jízdu nebo tam nenabíjíme zbytečně majlant. Nemám ani orientační představu.
Díky moc předem.
D.
1. záleží kolik chceš platit a jak rychle tam být, perfektní srovnání např: hyperdia.com
2. Suica kartu ti dá i automat, před vstupem do Keisei line si můžeš z automatu vytáhnout Pasmo (je naprosto rovnocenná Siuce, jen není do zelena, ale do růžova).
Automat umí anglicky, není důvod kupovat v pokladně, kartou to stejně nejde, jen hotově.
Nabij podle plánovaných pohybů, není problém všude dobít (i při výstupu, když je nižší zůstatek než je cena cesty), dá se s tím platit v automatech na pití a místní Žabce (FamilyMart, Lawson...), v restauracích, prostě skoro všude
Díky, to jsem potřeboval.
Pasmo i Suica tedy platí na vlaky z/na letiště Narita.
Ty rezervace míst na tento vlak nejsou nezbytné, předpokládám...?
Je to normální příměstský vlak, tam rezervaci nepotřebuješ. Na fotce na T1 letiště NRT, před naplněním lidmi.